25 Jun 2011

Pilot




Mesti pelik en nape tetibe je tittle post entry hari ni ' Pilot ' . haha, takde la nak bagi tau ni kawan kawan aku suke sangat orang pilot nih . ape je istimewa si pilot ni . hehe, body tough ? handsome ? intelligent ? smart ? huh , memang la sume tuh complete en tapi sesuai ke dengan kite ? haha, jauh panggang daripada api . haih, ade jugak kurangnye beb . risiko tinggi bile melayang kat udare tuh . buatnye terhempas kat hutan belantare mane ntah en pastu dah kite pulak yang nanges melalak meratapi kematian si pilot nih . haha, tapi en aku akui la yang pilot ni memang bagus sebab die berkhidmat untuk negare jugak . kalau tak takde la kite nak sampai kat Australia , Mesir , buat medic , engineer pe sume en . hehe , keep it up ! cume kalau bawak aeroplane tu kene sentiase be careful la . lagipun dyeorang sume en dah banyak buat latihan en . so , mesti dah terer nak atasi kemalangan yang bakal terjadi time kat udare nanti . fuhhh , ayat skema gilakkk . biase la kat blog ni kena skema skema sikit . haha , bajet . eh , okay lah . banyak kerja ni . sorry post entry kali ni pendek sangat . nanti ade mase aku bagi yang panjang eh . hee , kbye. love you !

24 Jun 2011

Busana Patuh Syariah

Haa ! menutup aurat sangat sinonim dengan Muslimah en . tapi maybe tak semua Muslimah menutup aurat taw . yelah , automatik lahir sebagai orang Islam belum menjamin ape ape . Apetah lagi penghayatan syariat . nak nak lagi bebudak remaje zaman sekarang en . haha , tapi kalau mereka bersikap rasional mesti boleh bezakan mane yang mahmudah and mazmumah en . hehe , sampai terkeluar bahase arab lah pulak en . jangan men men . dulu pernah jadi bekas pelajar terbaik bahase arab taw . sekolah agame time standard six laa . haha , so , aku nak bagi panduan yang mudah busana yang patuh syariah . senang jerrr . 


1.  Tidak nipis
   okay . pakaian yang yang tak nipis ni basic kite tau die mesti diperbuat daripada kain yang tebal . yang penting kain tu boleh melindungi/tutup tubuh seseorang . warne kain pun boleh jugak tutup warne kulit kite . lain lah kalau kite sengseng lengan baju tuh kan . nampak lah kulit yang putih melepak tu . tu tanggung la dosa kau sendiri . 


2.  Menutup seluruh bahagian badan yang dikira aurat 
   Berape helai pun pakaian yang disarung ke tubuh badan kite , make sure seluruh badan except tapak tangan and muke . jangan rase bangge naw dapat dedahkan aurat tu . sebaliknye , kesiankan la kulit kite sebab sebagai perempuan yang memiliki kulit semulajadi  , lembut dan gebu en perlu dipelihara . kulit seorang wanita bukan macam kulit buaya yang dengan selamba kau boleh berjemur bawah terik panas matahari tu . haha
  

3.  Tidak memperlihatkan bentuk tubuh 
  Saiz ukuran pakaian hendaklah longgar bagi keselesaan tubuh badan kite . apelah ertinye berpakaian kalau pakaian ketat seperti membungkus tubuh lalu bentuk tubuh dapat dilihat dengan jelas . contoh ek , kalau seseorang tu berbadan besar then die pakai baju ketat sane ketat sini dengan high heels lagi en . then kalau time die jatuh sebab terpele'ot ke en . tak ke nampak macam nangke busuk jatuh . haha , bukan nak ejek tapi cube fikirkan . betul en . kalau pakai baju jarang tak payah le nak pakai inner segale sebab sure nampak jugak shape tubuh badan kau . tu dikira haram jugak taw . 


4.  Tidak menyerupai pakaian lelaki
  Bagi yang tomboyish dengan pondan tu en . kalau korang nak tau Allah melaknat mereka yang menyerupai wanita daripada kalangan lelaki dan yang menyerupai lelaki daripada kalangan wanita . hah , just imagine kalau orang melaknat kau . ni kan pulak Allah Yang Esa melaknat kau . Subhanallah . 


5.  Tidak menyerupai pakaian wanita non-Muslim


6.  Bukan pakaian syuhrah
  Tau ke ape tu syuhrah ? maksud die ade unsur unsur yang membanggekan dan menunjuk nunjuk . cam perasan je sape yang buat tu en . bajet bagus sangat lerrr tu . kemain lagi . mak aku selalu pesan bila aku nak kuar umah je pergi jalan dengan family then nanti kat depan pintu umah mak aku ' check ' pakaian aku betul ke tak . kalau tak betul die suruh tukar . family aku sanggup tunggu aku bersiap lagi taw . series tak tipu . kadang kadang sampai kena membebel dengan abang abang aku . TTT jela * Terpakse Tutup Telinge . haha , memandangkan aku pernah mention yang aku pernah dapat bekas pelajar terbaik bahasa arab tu en . so , aku nak berhadis sikit . 

     " Hai anak Adam, sesungguhnya Kami telah menurunkan kepadamu pakaian untuk menutup auratmu dan pakaian indah untuk perhiasan. Dan pakaian taqwa itulah yang paling baik. Yang demikian itu adalah sebahagian daripada tanda tanda kekuasaan Allah, mudah mudahan mereka selalu ingat. " ( Surah al-A'raf 7: 26 )

Apa yang dimaksudkan pakaian taqwa disini ialah pakaian yang memenuhi characteristic patuh pada larangan dan ancaman Allah . Ringankanlah hati dan anggota badan untuk menuruti dan mematuhi suruhan Islam agar wanita Muslimah sentiasa memelihara ayrat dari ancaman dosa dan maksiat . 

Persepsi sebahagian besar umat Islam, menutup aurat tu just tutup kepala je . kepala hotak die lahhh sape yang fikir cenggini . haha , amek kau ! kan dah kena dengan aku . ade jugak perempuan yang menunggang motor pastu terselak betis dan kaki . kalau dah tau tu aurat pakai la seluar panjang tak pun pakaian dalam tak pun stoking ke . banyak lagi inisiatif  kowt . so , fikirkan lah dan selamat beramal . heehee


      

NG (Najihah Ghazali)

Aku mula jatuh hati kepadamu . Di saat kau kata cinta padaku . eh , haha . hoytttt , Jieha ! post entry ni khas untuk kau sengal/babun/mengong haha . takde la guraw je . okay girl/baby/cute/sweet/keding . hee , aku nak cakap ni tapi tulis je nih . bace taw . sampai habes .

Aku taw kau ade banyak problem personal matter sekarang nih en en . kau ' berlaga ' dengan jiran sebelah kite tu en en . and lagi banyak problem bile you say ' NAK BALIK BLOK E ! ' en en . sampai aku , anem , ira men kejar kejar dengan kau en . malam malam en . sebab kau cakap ade ' orang ' HALAU kau en en . meh sini aku lempang/sepak/tumbuk/maki/sumpah/masukkan die dalam jail/hantar die kat tanjung rambutan/ kat ' orang ' tuh . aku tau perasaan kau Jie . 

Mule mule kau cakap NAK PINDAH aku cam agak marah/merajuk/nanges/ giler shittt ah . kau pun tau en . sampai aku tak tidur dorm an an . tapi aku nak bagitau yang kau pun ade hak jugak nak pindah balik blok kau tuh . *lepas ni jangan cakap dgn Siti tu dorm Siti je taw . haha , dorm kau jugak . aku dah tak kesah kalau betul la kau nak pindah blok tu . lagipun kau ade kawan en kat sane . so , takde la kau boring sangat .

Tapi kalau nak di ikutkan ramai je penghuni blok E yang fly blok lain kan . kalau ' orang ' tuh nak cakap " YANG BLOK E TU BALIK LA TEMPAT ASAL " cenngitu lah en yang kite dengar en . means die pun HALAU budak blok E yang lain jugak en . tuh kalau aku bagitau NIEYHA en agak agak ape dorang dapat ek . aku rase high 5 kat pipi dorang tu . hahahaha . jangan main main . aku baruah dalam hal ni .

Tapi kalau hati kau suruh pindah aku tak boleh nak buat ape la . aku doakan kau gembira duduk sane tau . kau mesti jadi baik nanti en . nanti mesti kau jadi pandai . pastu , nanti ajar la aku lagi tau tau . ingat tau aku tak pernah halau kau and tak pernah tak bagi kau masuk dorm aku . did you understand girl ? yes ! Jie paham ! heheee

Kalau kau nak datang dorm aku suke hati macam nak buat hotel ke . boleh check in sume tu aku bagi je . aku izinkan . kau jangan risau . lagipun kat sekolah kite boleh gossip gossip lagi en .  kat bilik prep kite boleh buat bising lagi en . eh , nak spm dah . kite boleh study sesame lagi en . cume satu je aku mintak . pleaseeeeeeee . jangan la lupe kat aku , ira , ina , aira , diba , acha , aishah , anem , sue and adek adek dorm aku . okay . papepun kau tetap kawan kiteorang taw . *macam ayat untuk ' budak ' tu jeh . hahahaha . ssshhhh

Aku nak bagitau yang aku suke giler kau yang sekarang . paham ? paham en . paham paham jela . aku harap kau teruskan usehe kau tu nak berubah tau . ari tu tengok kau berubah sejuk giler ati aku . aku rase sejuk jugak perut mak kau time tu . series aku tak tipu . sumpah . haha , aku jamin la Jie kalau kau betul betul dah berubah nanti kau akan dapat NS yang lagi baik arh . hehe

Lagi sekali aku tegaskan . Aku tak pernah halau kau and tak pernah tak bagi kau masuk dorm aku . okay , tu je nak bagitau wasiat aku ni . I LOVE YOU AND WE LOVE YOU ! nanti kite hang out sesame lagi ea . kbye ! muuuuuuuaaaaaaahhhhhhhxxxxxx ...








23 Jun 2011

Hey , Soul Sister !

Hey , Soul Sister ! haha . lupe nak cakap yang ade sorang minah ni aku lupe nak letak gambar die . sorry :P hee . die akak aku la . Her name is Alfiera binti Anuar . simple je kan name die . Now , she's studying at Kolej Matrikulasi Johor , Tangkak . amek course science physics . best wouuuhhh . hee ,  semalam ade Hari Anugerah Kecemerlangan Pelajar kat sekolah and die datang . haha , aku pikir die tak datang . last last nampak die on the stage amek hadiah . haha , sebab die ni memang antare The Best Student la orang cakap en . dapat 7A 3B on SPM last year en . normal la tuh . cehhh , bajet cam aku pernah capai je result cenggitu . haha , waa tabikkk same luuu lah kak . hee , kena sopan sikit nak cakap dengan akak nih . jap lagi ade kena sepak dengan die . ehem ehem .. testing . okay , maira tabik la dengan akak . bangga tu lagi la ade . tapi maira tak tau la dapat jadi macam akak ke tak . hope dapat la ek . hee , walaupun akak busy jek tapi semalam kite main miscall miscall en . haha , nak kacau akak tapi tak baik la pulak sebab akak pun cakap yang akak tersangattt busy lately ni sebab banyak research , assignment , report , and hape ntah en en . tapi maira still percaye yang akak boleh buat sume tu . maira ingat yang akak ade ' mengadu ' semalam . akak cakap masuk matrix susah . and memang betul pun sebenarnye sebab abang maira pun pernah masuk matrix dulu kak . tapi akak sabar jela . go on je dengan matrix tu tau . lepas keluar tuh akak amek la course engineer mechi yang akak nak tu taw . hee , eh , jap . semalam akak ade cakap yang ade ' orang ' amek akak en . haha , sape ' orang ' tu ek . herm , his name Abdullah Bajrai eh . hehe , best meh . semalam akak suruh maira jumpe abang tuh eh tapi maira tak nak sebab malu lah kak oiii . haha , semalam maira suke sangat dapat kenakan akak cukup cukup . akak kalah beta dengan maira maybe sebab dah lame tak practise dengan maira ni kan . hee , sorry la kak sebab I've to show this . haha



ahaa , sweet eh . muke ade cam same sikit . akak bagi maira gambar ni last year tak silap . gambar ni time kenduri kat kampung / rumah akak maira lupe dah . haha , papepun semoga kekal taw sampai bila bila . hehe , sorry kak sebab akak cakap ' jangan bagi sape sape gambar ni ' kan ? tapi maira show this on my blogger je . hee .

maira nak cakap thanks taw jadi akak maira selame nih . haha , dulu hampir every months akak bagi maira chocolate en . ahaa , sampul chocolate tu maira simpan lagi tapi ntah mane ntah maira campak . hee , shirt yang akak bagi tu maira pakai kat asrama . bear kecik tu maira simpan je . tak show off kat orang pun . hee , sapu tangan tu ade lagi . maira tak pernah buat lap hingus ke ape taw . hee , balang kecik yang siap ade surat tuh still ade lagi . akak jangan risau sebab sumenye okay lagi . haha , pandai en maira jage . hee *bajet . maira tau akak nak cakap poyo kat maira . okay , merajuk . tak nak cakap pape lagi dah pasal akak . K love you . Kbye .

11 Jun 2011

Sekolah .

Hari ni aku kene balik sekolah lah pulak en . hurm , papepon lepas ni memang dah tak boleh maen maen seperti biase arh . kena struggle giler giler shittt nih . haha , and korang sume doakan aku jugak eh kat Jasin uh . hope aku berjaya di dunia and di akhirat . Aminnn . tapi korang pon kene study jugak taw . kalau tak nanti tak jumpe kat overseas kan kan . haha , berangan je lebih . lepas ni kat sekolah dah banyak kelas kelas yang aku rase macam shittt ah and malas nak pergi . tapi nak buat macam mane en . dah name pun hidup . hidup en penuh dengan cabaran . so , ni lahhh cabaran aku untuk mengawal perasaan supaya bersabar dalam menempuh sebuah kejayaan . waaaa , ayat powerrr lahh aiii . haha ,memang kene bahan dengan member nih nanti . hehe , mesti muke aku cenggini en nanti .  marah/giler/meroyan/kebas/bengang/mereng/sengal/maki shittt sume . Astagfirullahal'azim .





ni laa akibatnyerrr kalau cikgu cikgu sekalian bagi aku banyak kerja en . komferm arh jadik camni punye . haih , ape nak jadik dengan aku ni . study buku sampai bertinggkat - tingkat pun takut tak masuk dalam pale otak je kan kan ? haha







bile dah study sampai lewat malam cenggini lah jadiknye en . tapi , Alhamdulillah tahun ni aku dah tak cenggini sangat arh . haha , sikit sikit je lorh . kalau ngantok tuh nanti cikgu bagi sign ' take 5 ! ' and time tu lahhh sume letak kepale atas meja . hahahahaha , memang lawak giler time tuh . and bile aku tak letak kepale nanti kena nganjing sebab kononnya aku nih tahan ngantok ah en . padahal , herm hampehhh . aku pon tido sekali . hehe





kalau aku dah terlalu stress cenggini lah pulak en muke aku . lebih kurang ar . aku akan buat kerja kerja yang boleh dikatakan giler jugak ah . contohnye , jalan jalan pusing satu kelas aku tuh , tak pun pergi belakang kelas kat reading corner tuh selak dengan sekuat hati sume buku buku yang ade kat situ . haha , series ar memang betul pun aku akan buat cenggitu . haha , pelik en . haha , buruk perangai en . kadang kadang tengok dulu line clear ke tak then baru buat sumer kerja pelik tu . haha

10 Jun 2011

Kejain Deyh !

Haha , last night memang giler ah . kawan aku yg bernama Shafiq Syazani a.k.a Prep tu suruh aku kacau orang tengah tengah malam . haha , aku pun okay je ah join en . first sekali ' kerjakan ' Muhammad Haffiz . die ni tengah tension study and paling penting konon kononnya tengah hangat bercinta dengan budak TGB ( mrsm tun ghaffar baba ) yang dekat dengan smt jasin tuh .





hahahaha , memang agak gempakkk jugak lahhh wall dye kiteorang kenakan . haha , macam macam lahhh yang kiteorng tulis . lepas tu prep suruh aku kacau Hafiz Cf pulak . even die satu sekolah dengan aku tapi aku tak kenal die langsong . haha , pelik en , tapi aku join jugak arh . dah si prep tu cakap 'cepatlah mai ' then aku pun kenekan jela .


masing masing tak nak mengaku . malu tapi mahu la . lebih kurang cenggitu ek . kan kan ? hehe , love is blind.
dah la malam tadi ramai sangat peminat aku yang nak chat dengan aku . haha , maklumlahhh bila dah sekali sekale on IM cenggitu lahhh jadiknye en . hehe , si Hafiz Cf tu die tengah syok kejar awek yang dia minat so kiteorang pun membanjirkan wall die dengan bagi kate semangat untuk tackle awek tuh . haha , aku pun tak kenal sape awek yang dikatakan tu . tapi dengar dengar ' pengawas sekolah ' haaaaa , jeng jeng jeng .




after that kite sume kenakan Farahin Arein . budak integ yang tengah tension study tapi sekali sekale fikir jugak pasal pakwe dye tuh . haha , so dah penuh lahhh komen komen aku kat wall die . pakwe die herm , sape tuh yang agak agak bajet sikit tuh . huh , haaa ! Azrul . haha , mamat tuh kalau tak kenekan orang memang tak sah sah sah lahhh ek . hehe .lepas tu nak citer nih . kiteorang en kacau Suhaila pulak . haih , tangan aku memang dah kebas lahhh kan . tapi bile aku cakap dengan prep yang aku dah penat . aku boleh imagine muke die yang :/ sedih/marah/kecewa/hak tui/bajet  sume adeh . huhu , so disebabkan kawan yang setia ( kononnya ) join la lagi . suhaila ni baru break rasenye . sebab semalam status die penuh dengan kecewa/sedih/hampa/   sampai nak menages aku bace hah .  so , aku pun bagi la semangat kat die . aku cakap yang focus SPM dulu . hehe , tapi aku je yang tak bape nak focus lagi en en . haha 


cenggini lahhh agak eh suhaila punye hati . heart broken habes . hahahahahaha , papepon chill lahhh sue . kan kan ? hee , DOMO ade lagi untuk kau . lepas tu disebabkan aku  panas/sejuk/penat/kebas/  tangan macam nak melecur . ape lagi orang yang paling last aku kenakan is prep giler tuh la . haha , penat tau dak ?  si prep ni macam bajet pandai dalam kelas tau so aku pun cakapla jangan nak pandai sangat bila kat dalam kelas tuh . bagi can lahhh kat orang lain nak dapat number satu en en . haha , macam aku ke , azlina ke , shahirah ke . tapi die memang pandai lahhh nak wat camne en .




haha , die tu pandai mathematics/additional mathematics . pergi mane mane jerrr mesti ade buku add math kat tangan die . haaa ! lebih kurang macam uncle kat atas nih la kan kan kan ? haha , dah2 tangan aku penat nih . kbye !

Sedihhhhhhhhh :'(

Best en bile tengok orang couple nih . tapi yang peritnye bile dah ade admirer . admirer means orang yang kite minat diam diam . shhhhhh , lebih kurang cenggitu arh . bila dah minat mula la suka . bila dah suka mula lah sayang , rindu , cinta sume and blablablabla . anything else . actually I'm in a not good mood taw . tapi takpe lah untuk korang en .  naseb korang ada . boleh happy happy lagi . hee , eh continue . tapi nape orang laki susah nak paham orang perempuan ek ? nape dorang tak pandai nak tau yang kita ni suka die ? haish , kan kan ? herm , and bila si dia suke someone mula lah kite ni gelabah , nasi berlauk tu pun kita rase tawar semacam . betul ke ayat aku ni ? hah , hentam jelaa . mandi pun tak basah , tak boleh tidur la hape la . itu lahhh orang perempuan . yelaa , orang perempuan ni naluri hati die lembut . mane boleh nak marah marah tak tentu pasal en . kalau marah pun ade sebab . org giler je yang marah tak bersebab tu . haha . and itu lah yang berlaku pada aku sekarang ni . herm , tapi nak buat macam mane en . dah laki tu macam agak tak berperasaan la kat kite ni . tau la kita ni tak secantik yang BARU tu en . saya doakan dia bahagia je la dengan yang tersayang dia tu . itu je yang mampu aku lakukan even my heart it's hurts know . hermmm , maybe bukan jodoh aku dengan dia en tapi takpe lahhh . hope dia tak lupa aku bila dah ade yang baru tu . huh , malasssssssssssss . kbye . sorry geng :'(

5 Jun 2011

Penyet :)

Salam . haha , macam pelik je en tajuk ' PENYET ' nih . haha , tapi menarik taw . tadi I pergi jalan jalan dengan my mom then perut kiteorang lapar kan . so , ape lagi I cakap dekat mak I yang restoran tuh name dye memang ' Ayam Penyet ' ke ? then , my mother pon tell me la yang masakan tuh berasal daripada jawa . tapi I pon keturunan jawa tapi tak taw pasal penyet penyet pown . haha , then lepas tu I cakap jom lahhhh try yang tuh , ( sambil tunjuk kat restoran Ayam Penyet tuh ) . habes sume orang pandang . maluuu tapi what the helll lahhhh woyyyt . haha , lantak themself lahhh enn nak cakap ape . I pilih menu Ayam Penyet and my mother pilih menu Bakso Penyet . haha , pelik pelik je enn name die . haha . tapi I ingatkan nak try Udang Penyet tapi my mom suggest that one so I pown ikot jelahhh .







pape pown yang penting I dapat kalahkan my mom sebab I makan habes and my mom separuh jerrr . hee , memang sedap sampai menjilat jari kaki lahhh . tapi pada sesiape yang tak tahan pedas tuh better give up lahhh . haha , I yang tahan pedas nih pown nak nanges melalak lalak ape lagi you all kan kan . haha , eh , okayyy lahhh . I got to go now . ade meeting familyyy . hee , kbye . eh , jap2 love him so muchhhh ! muah muah muah . <3

4 Jun 2011

meetmysmileyyyyyy

huh , penat jugak jalan jalan ni kan . tapi takpe la . sebab jalan jalan pun setahun sekali je en . haha , nampak sangat macam jenis gadis melayu terakhir taw . suke sangat duduk rumah . tapi kate orang rumahku syurgaku . huhu . tujuan nak jalan tuh sebenarnye nak hantar Aliff Azman pergi hostel dia sebab dia nak sambung semester yang akhir . so , aku pun sibuk sibuk kan diri buat buat tolong hantar la kan . haha , then pergi la hantar kat tempat dia tu . hostel kowt namenye . hostel erm erk ape ek ? lupe ah . ah g mam . yang penting not bad jugak lah . dalam tuh ade 6 bilik so muat untuk limit 12 orang kowt . haha , nampak besar en enn . memang besar pown . untung lahhh . before hantar dye tuh kiteorang pergi ronda ronda Mydin jap . carik carik barang yang perlu and yang tak perlu untuk dihapus dan mungkin jugak boleh buat recycle . eh , ape aku merepek ni sengal ah kau mai . hish , dah dah . eh , ermm pastu lepas penat hantar sekali barang barang die kat tingkat 4 kan kan . sampai saye pun tercungap cungap kan kan hape lagi cari tempattt makan lahhh . haha . memang syioookkkk ah . dah lah suruh orang en angkat barang dia pastu takde upah $$$$$  . haih , haha . takdok lah . guraw jehhh . aku tolong die ikhlas kowt . (sumpah geli nak cakap cenggini ) . tak puas jalan lagi then kiteorang pergi Jusco yang baru tuh . ( padahal takde la baru sangat en ) then ouhmaigodd banyakkk sale maa . tudung tudung macam Hana Tajima tuh melambak lambak . aku pun intip intip jela en . haha , tak mampu nak beli . maybe next time jela yehhh . nak bodek umi kejap . haish , tapi ade satu t-shirt nih memang semarttt ah . untuk laki ah . bile nampak baju tuh aku terus tarik tangan Aneeqah Azman then tunjukkan dekat dia . hah , die terblurred kejap . aku dah imagine macamane kalau ehem tuh pakai en . ( sumpah semarttt wehhh ) ape kejadahnye dengan akuh ni . huh , tapi harge die pun masyuuukkk jgk la . RM 100++++ ah . haha , takpe ah . nanti saye kumpul duet then sye bagi kat ehem ehem saye eh . hee , so cwittt . hukhuk , dah dah . continue ! then , nak cepat hape lagi sume kelam kabottt and then sampai jugak lahhh kat umah sye around 3 p.m. 









eh kejap lah . nak cakap something nih . I love him so much . eh , k malu . kbye .

2 Jun 2011

Roman Picisan

The term of love in the book of the soul , need not be pronounced , spelt with no grammar . the holy book of love must be memorized before being read . till the end of time you delayed my love , I know in the corner of your heart , princess , my love I anchored . I hope you won’t turn down my wish to visit your altar . If in peace your wind blows hard , without the monsoon  , your waves stay strong . this must be the day , it is now or never . her smiles give me all the strenght .  so this is how people in love . it is not as easy as it seems 




I love him very much . k bye , hee 

Shoes

Salam . hyte ! nak kasut baru . ouh ye this 2 July ade prom night kat sekolah . tapi , takde kasut . so , I decided nak beli kasut baru sekali untuk Eid nanti . so , time Eid nanti tak payah beli lagi kan kan . hee .  tema prom night but ade casual . so , maybe I prefer casul la sebab lagi senang nak dress up kan . tapi tak sure lagi la . we'll wait and see okayyy .

 I'm addicted to this shoes actually . 


even nampakkk macam normal jee kan tapi kan cukup selesa bila pakai kan . ahaha , umi !  cepattt la tolong anak umi belikan bende ni . 


yang ni pon okay gakkk an ? hee , simple but interestingggg !


huh , ade lagi yang nak di tunjuk sebenarnyeee tapi upload wat hal arh . hee , tapi takpee . ade mase nanti I'll show to you okayyy . nak cakap I miss him so much . eh , *maluuu* kbye

1 Jun 2011

Babies





Boleh pinjam tak baby ni ? haha , cute sangat lahhh . tak tahan tengok pipi tembam dye . ni anak cikgu saye la . name dye Ahmad . herm , tapi tak berpeluang nak jumpe dgn dye sebab susah la nak pergi umah cikgu ni even depan taman jep . buzyyy jek memanjang sampai tak sempattt nak melawattt cikgu ni dah bersalin . hee



ahaa , yang ni ? lagi comel kan kan kan ? hee , yang ni ermmm baby sape ntah . oppsss . wat wat tak tau pulakkk . name dye Alisya Humaira . macam ade kena mengena je dengan saye ek ? haha , ntah la . tapi cakap pasal tuan empunye baby ni . die sebenarnye akak kepada KAWAN baikkk saye . hee , paham paham jelahhh yer . tak dapattt nak dijelaskan sangattt lah kat sini .

okayyy , saye just nak cakap saye rindu dye je . ehee , malu lak aiii eden nak ngaku . huu , k bye !
 

Family Day

Herm , penatnyerrr . sabtu lepas baru je g mersing samapi hari ahad yang lepas . penattt tak terkate la kan . tak payah citer la . huh , tapi memang best jugak la . sounds macam tak berapa nak best ea . hehe , ade yang tak join the club sebab ade hal yang saye pun tak tau pe dye . hmm , tapi takpe . maybe lain kali dorang join kowt . 

First day mmg penattt la kan . kene tolong sane sini . sumer kejer anak dara kene uruskan . yang teruna just bakar bakar ikan yang ade . makanan sangattt banyakkk . saye pon bedal je ape yang ade . sedap sedap sumenyerrr . hape taknyerrr . makanan macam tu setahun sekali jee saye makan . haha , maklumlahh hidup saye memang kena duduk hostel . kan kan ? haha . 




























haha , banyak lagi kowt sebenarnyerrr tapi malas nak upload lagi . hee , papepon memang best giler ah . scenes sukaneka antarenyerrr ermmm , cari gula gula dalam tepung . punguttt gula gula paling banyak . balingan kasih sayang antare pasangan suami isteri . makan buah epal paling cepat . and the last game is tarikkk tali . haha , aku memang suke tengokkk part last tuh . paling best ahhh . huhu . nak tengokk camne  gelagat dorang sume nih ? haha , jap eah .


video




Game tarikkk tali ni sebenarnyeee lawan antare teruna vs papa papa sekalian . haha . tapi ternyata kehebattannn dorang tak disangka yer . And pemenangnyerrr ialah papa papa sekalian . ini bermakna tenaga orang yang dah kawen lagi hebattt dehhh . hoho .  ape lagi *wan* . cepattt lahhh . hehehe